IndyColts

Welcome home – Michael Pittman Jr!

Elérkezett a 2020-as draft második napja, végre érdekeltek is lettünk a témában. Bár sokan pletykáltak a médiában egy esetleges traderől amellyel választhattunk volna az első körben, de szilárd véleményem hogy jól tettük, hogy minden maradt eredetiben.

Sokan Jorden Loveot várták volna hozzánk, de végül a 1/26-ra a Green Bay elvitte. Nem is jellemezném a választást, de személy szerint örülök, hogy így alakult.

De foglalkozzunk inkább a saját kölykünkkel, Isten hozott Michael Pittman Jr! Michael a USC egyetemről érkezik és igazi NFL családból származik az édesapja Michael Pittman Sr. 11 évet játszott a ligában és tagja volt a Tampa Bay bajnokcsapatának a XXXVII. Super Bowlon.

 

Erősségek:

A 195 cm-s 101 kg-s elkapó igazi fizikális possession receiver. A combine eredményi is meggyőzőek voltak a 40 yardos felmérésen 4.52-t futott, mellette 13x nyomta ki a 100 kilót.
2019-ben a PAC-12 legjobb csapatába választották és a főiskolai 4 év  alatt összesen 2519 yarddal és 19 TD-vel szolgálta a csapatát. És ami ezekből a számokból a legfontosabb hogy az elkapási százaléka 80.4 % míg a drop csak 2.7%.

Eddigi karrierje során pedig 254 alkalommal célozták meg irányítói és ebből mindösszesen 5 dropja volt (!!!)

Ki kell emelni hogy felépítéséből adódóan remek futásblokkoló is.

Amiben fejlődnie kell:

Persze aki második körre csúszik biztos van miben fejlődnie, ahogy Michaelnek is van, az pedig a RAC tehet a run after catch. Fel szokták róni neki hogy az elkapás utáni yardszerzés nem az erőssége. Az egyetemen 171 elkapás után mindösszesen 20 elhibázott szerelést mutattak be nála. Méretei ellenére nagyon jó sebességgel rendelkezik, de sokszor így sem jut túl a védőkön.

 

 

 

Összegzés:

Pittman a draft előtt a TOP 10 WR-ba várták, és WR hatalmas needje volt a csapatunknak nem kérdés.

Szerintünk A+

Itt láthatjátok a bemutatkozó interjút vele:

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük