IndyColts

Welcome home – Julian Blackmon!

Kisebb szünet után folytatva sorozatunkat az új játékosok bemutatásáról eljutottunk a harmadik körös választásunkhoz: Julian Blackmon Safety Utah.

Érdekes választás személy szerint a passz siettetést erősítettem volna, hiszen Justin Houston már nem mai gyerek (bár tavalyi 11 sackje nem ezt mutatja), és Jabaal Sheard is túl van karrierje zenitjén, de pick mégiscsak a secondary erősítésére esett.

Pierre Desir elküldésével ez valahol meg is érthető. A Cornerback kivágására sokan felkaptuk a fejünket, hiszen számai alapján egyáltalán nem teljesített rosszul, de állítólagos viselkedési problémái miatt távoznia kellett a csapattól. Egyébként aki nem lenne képben a múltjával: a 2014-es draftolása óta kivágták már egyszer a Browns kétszer a Chargers és egyszer a Seahawks csapatától.

Na de visszakanyarodva Backmonhoz nézzünk csak szét a a háza táján mit láthattunk tőle a Utah egyetemen.
A 3 csillagos 22 éves újoncot 2019-ben az All-American második csapatába választották és All-Pac12 válogatott volt. (Egyébként junior és sophomore évében is benne volt a Pac12 válogatottjában)

2019-ben 12 meccsen játszott 4 INT-t 60 tacklet (amiből 4 volt tackle for a loss), 4 leüttött labdát és 2 forced fumblet jegyzett.

Blackmon 185 cm és 93 kg aki nem ijed meg ha feltolva kell játszania akár nagyobb darab Tight Endek ellen is, illetve mélyítheti a rotációt Hooker és Willis mellett.

Nézzük meg a hogyan olvassa a screen játékot rögtön a videó elején:

Amiért a harmadik körig csúszott emberünk az a futás elleni védekezési teljesítménye (bár az már régen rossz ha a safetynek kell megállítani a futást). Sok helyen írják róla hogy a sok tackle ellenére nem a legerősebb ütköző sok yardot szereznek róla ütközés után.

Az egyetemen nagyon nagy százalékban emberezést játszottak fejlődnie kell a zónavédekezésben, a játékok olvasásában.
2019 decemberében egy térdsérülést is szenvedett ami visszavetette a draft előtti értékeit.
Itt a harmadik negyedik körben már azért van rizikó a választásokban de ennek ellenére Blackmont konszenzusan jó választásnak tartja minden szakportál, legyen igazuk!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük