IndyColts

Welcome home – Jonathan Taylor!

A második kör első választása nem volt meglepetés, hiszen mindenki tudta, hogy T.Y. mellé mindenképpen kell elkapó. Ám de a második választás. Közülünk is mindenki EDGE pozícióra esetleg még egy WR-t várt de:

The Indianapolis Colts select Jonathan Taylor running back University of Wisconsin-Madison.

Running back? És még fel is cseréltünk érte?
Hát volt pislogás, a szerkesztőségben, hiszen ott van Mack aki 1000 yardos szezont hozott és Hines is a backfielden. De így pár nappal a draft után, lépjünk egyet hátra és vizsgáljuk meg, miért is lehetett ez Ballard döntése

 

Run the damn ball

Előszőr is le kell szögezni hogy a csapat kijelentette: Mack nem lesz elcserélve. A Mack-Hines páros elkapásban sem gyenge, ellenben ők nem igazi vérbeli powerback futók.
Emberünk viszont az, méghozzá kőkemény. Nézzük meg az egytemi statisztikáit, eredményeit. Két egymáskövető évben, 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a Doak Walker Awardot azaz a legjobb running backnek járó díjat, amit korábban hasonló játékosok nyertek meg mint Derrick Henry vagy éppen Reggie Bush.
2017-ben vezette a YAC (yards after contact) listát a BIG10 konferenciában, 2018 és 2019-ben pedig második volt.

Emelett a combine eredményei is egészen jók lettek. 40 yardos felmérés 1. helyen végzett 4.39-es idővel 312 cm lett a súlypontemelkedése és 7.01 lett a 3 cone drillje amivel a 4. legjobb helyre tudott bekerülni.

Tehát láthatjuk hogy nem csak egy erős fizikális futót találtunk személyében, hanem egy gyors irányváltásokra is képes gyorslábú power back-et.
És mit hozhat számára a jövő?
A fogadóirodák szerint a Colts a támadófala mögött Taylor a 4. legnagyobb esélyes a OROY, a Offensive Rookie of the Year díjra.

Tehát ha úgy vesszük, hogy a pickért cserébe kaptunk 4 évre egy olcsó erőfutót akit ha kell agyon lehet

hajszolni, majd ha úgy van el is lehet engedni (hiszen a mai futballban nagyon fontos hogy nem fizetünk agyon futót lásd Todd Gurley), úgy vehetjük hogy jó bizniszt csináltunk a class egyik ha nem a legjobb futójával

.

Trust in Ballard.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük