IndyColts

Welcome home – Jacob Eason

A csalódáskeltő szezon végeztével mindenki azt kérdezgette vajon ki lesz a következő szezonban a kezdőirányítónk. Bár a szabadügynökpiacon végül megszereztük Philip Riverst, de a kora miatt ő sem hosszútávú megoldás. Így a drafthoz közeledve még annak ellenére is visszatérő téma volt a melyik irányítót, melyik körben válasszuk kérdés, hogy végül az első körös cetlit elcserélte a Colts a 49ers-szel DeForest Bucknerért.

A sokak által várt QB pick végül a negyedik körben jött el, ekkor már úgy látta Ballard, hogy Jacob Eason a Washington Egyetetem játékosa megfelelő értéken érkezik. De ki is az irányítószoba legújabb tagja, és a mit várhatunk el tőle? Ezt próbáljuk a következőkben röviden összeszedni amelyben leginkább a tengerentúli szakértők értékelését hívjuk segítségül.

Pozitívumok:

NFL standard irányítóméretek: Ez az utóbbi években már idejét múlt kijelentés abszolút illik az újonc irányítónkra. Pár évvel ezelőtt még ez volt az első amit megnéztek egy QB-nál és Eason ilyen szempontból nagyon jól teljesít. Az összes fizikai paraméterben megüti a kívánt mércét.

Karerősség: Ez akár egy lapon is emlegethető az előző kifejezéssel és annyira nagy előnye, hogy minden értkelésben szerepel, így mi is megemlékezünk róla. Karereje Josh Allenhez mérhető, és a pálya minden pontját jól tudja támadni. Ahogy a lenti videóban is látható szűk helyekre is remekül tudja belőni a labdákat.

 

Negatívumok:

Ne legyenek kétségeink, azért csúszott a negyedik körig mert egy messze nem kész játékosról beszélünk, rengeteg minden van amiben még kell fejlődnie.

Tapasztalat hiánya: Sokan felrótták neki, hogy csak két évet volt kezdő, de azt sem egymás utáni esztendőkben hanem egy évet a Georgia, majd transzferelés után, egyet a Washington irányítójaként töltött el. Ez azzal jár, hogy a játékosmegfigyelők nem igazán tudták kiértékelni mennyit is tud fejlődni adott rendszerben játszva így nehéz kikövetkeztetni mit is lehet tőle várni a jövőben.

Mozgékonyság: Ahogy a vele kapcsolatos legnagyobb pozitívumok úgy a legnagyobb negívum is egy olyan dolog amit nehezen lehet fejeszteni, ez pedig a nyomás kezelése. Sem a zseben belüli és a zseben kívüli mobilitása nem elég jó így nem tudja megnyújtani a játékot, ha egyszer nyomás alá kerül. Ennek kiküszöböléséhez egy nagyon rászabott és kreatív rendszer fog kelleni, úgyhogy ennek az elrejtése nagyban fog múlni az edzői stábon.

Játékolvasás: Szakértők szerint az döntheti el az ő helyét az NFL-ben, hogy a játék ennek a szegmensében mennyit képes fejlődni. Túlságosan gyakran ragad le az első olvasásánál és próbálja megoldani a játékokat a saját karerejében bízva, mintsem hogy haladjon tovább a második és harmadik számú opcióra. A lenti videó egy tökéletes példa erre, ráadásul az interceptiont megszerző játékos a harmadik körös választásunk Julian Blackmon akiről itt írtunk bővebben.

Összefoglalva egy olyan újoncot húztunk értéken a harmadik napon aki ha most pályára kerülne sok szép, de legalább ugyanennyi fejvakarós mozdulatot mutatna be. Szerencsére senki sem várja el tőle, hogy azonnal megváltsa a világot de azt látni kell ahhoz hogy ő kezdőirányító legyen még nagy utat kell megtennie és mindemellett a szakmai stáb segítségére is szüksége lesz hozzá.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük