IndyColts

TOP 25 szabadügynök a Colts szemszögéből 2. rész

A Super Bowl után a szurkolók két dologgal próbálják átböjtölni a foci nélküli nehéz hónapokat. Ez a kettő pedig a szabadügynök piac és a draft. Mivel időrendben az előbbire kerül hamarabb sor, így vegyük végig kik a legjobb játékosok, akiknek 2019 végével lejárt a szerződésük.

Az elérhető játékosok rangsorolásához a cikk végén található nfl.com-os bejegyzést vettem alapul. Minden esetben két dolgot mérlegeltem: 1, mennyi az esélye, hogy az adott játékos márciusban tényleg kikerül a piacra; 2, mennyire passzolna jól a Coltsba. Ez utóbbinál figyelembe vettem a hiányposztokat, a szervezeti kultúrát és Ballard eddigi filozófiáját is.
A fizetési sapkában lévő hely igazából nem volt szempont a ligában a második legnagyobb helyünk van a sapka alatt. A várhatóan 200 milliós plafon 43,5%-a, 87 millió dollár(via overthecap.com) lesz az elméletileg elkölthető maximum, de ne lepődjünk meg ha ennek a nagy része idén is a pénztárban marad.

A kiértékelés első részét, itt tudjátok elolvasni: https://indycolts.hu/top_25_szabadugynok_2020_1/

 

14           Brandon Scherff (OG, Redskins)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★☆☆☆

A Redskins hosszú évek agonizálása után megnyomta a reset gombot és szétkergette az eddig csapatot, a karmesteri pálcát pedig Rivera kezébe adták. Az elsődleges feladatuk a tehetséges játékosok megtartása lesz, így szerintem Schreff nem fog piacra kerülni.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Jobboldali guard pozícióban sem álunk rosszul, de Glowinski helyett Schreff egyértelműen javulás lenne, viszont azok a fránya sérülések a Redskins játékosának értékekét is negatív irányba vihetik.

 

15           Hunter Henry (TE, Chargers)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★☆☆

Az, hogy a Chargers fog-e adni szerződést Henrynek nagyban fogja előrejelezni, hogy mire készül a Chargers az idei drafton. Ha újraigazolják, akkor várhatóan a draftról fogják orvosolni az irányító problémát, ha elengedik, akkor a piacról fognak egy elérhető opciót választani.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Ebron szerződésénél is sikerült szerintem jó középutat találni és bár Henrynek biztosan nagypiaca lesz idén, ha én lennék a Ballard helyében biztosan megpróbálnám leigazolni. Remekül blokkol, elkapásokban is jól teljesít így Doyle-lal és Cox-szal kiegészülve jól tudnák leplezni az elkapó sor hiányosságait. Egyedül a sérülései miatt nem adtam ötcsillagot.

 

16           Philip Rivers (QB, Chargers)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★★

Mindkét oldalról megerősítésre került, hogy a Chargers-szel elvállnak az útjaik, így két évvel a Losa Angelesbe költözés után új arc után néz a villámos franchise.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Bár nem tartom valószínűnek, hogy Indyben köt ki, de én el tudnám képzelni Riverst Colts mezben. Az előtte lévő fal felüdülés lenne az elmúlt évekhez képest és a jól működő futójátéknak hála nem is kellene túlvállalnia magát. Bár már ő is benne van a korban, de még Breesben maximum egy év van hátra addig Riversnél optimális esetben még egy 3-4 éves szerződés is beleférhet.

Update: A legutóbbi nyilatkozata alapján Rivers még két évben – és őt ismerve még két gyerekben – gondolkozik így a leigazolása pusztán nem jelentené azt, hogy nem választanánk a börzéről is egy irányítót.

 

17           Cory Littleton (LB, Rams)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Sok más játékoshoz hasonlóan akik ezen a listán szerepelnek, Littleton esetében is tartom, hogy ilyen játékosnak nem szabadna kikerülne a piacra. Azonban Los Angelesben minden évben megnyomják a YOLO gombot, hogy a következő egy évben a fejüket vakarják a megkötött szerződéseket szemlélve. Eleve kevés mozgásterük van, de még a Ramseynek beígért szerződés is csökkenti a lehetőségeiket így szerintem nem fogják tudni megtartani Littletont.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★☆☆☆

A pontozás csalóka, Littleton játékát nagyon szeretem, de LB poszton állunk annyira jól, hogy ne ide költsünk el év 10-15 millió dollárt, akkor már inkább tegyük ezeket félre a várható szerződéshosszabbításokra.

 

18           Leonard Williams (DE, Giants)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

Nála összességben meglepődtem, hogy ennyire hátul van a listán. Tény, hogy előtte rangsorolt játékosok egy része jobban szem előtt lévő poszton játszik és Williamsnek az utolsó éve sem sikerült jól. De egy stabil játékosnak tartom, akinél az évközi csere is megnehezítette a helyzetét. Az, hogy a tavalyi szezonban egy utolsó éves szerződéssel is elég borsos árat fizetett a Giants azt mondatja velem, hogy jövőre is New York-i mezben fogjuk látni.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★☆☆

Hiába beszélünk egy összességében „csak” egy átlag feletti játékosról, de mivel a piacra kerülő ilyen kaliberű védőfalembereknek mindig óriási piaca van ezért nem gondolom, hogy nálunk fog kikötni. Teszem hozzá hogy sajnos, mert személy szerint prospectként nagyon kedveltem játékát.

 

19           Jameis Winston (QB, Buccaneers)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★☆☆☆

Bár jogosan merülnek fel Ráklábbal kapcsolatban kételyek, de a labda eladásai mellett pont annyi pozitív beírás van a másik rubrikában, hogy tegyenek még egy próbált Winstonnal, így az én tippem itt a franchise tag intézménye lesz.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★☆☆☆

Bár nagyon nagy potenciál van a játékban, de nehezen tudom elképzelni, hogy a mentalitásával és a labdabiztosságával kapcsolatos problémák miatt reális opcióként számba merült volna a vezetőségnél.

 

20           Derrick Henry (RB, Titans)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

A Titans pechére Henry legjobb éve akkor jött amikor nem lesz rá pénzük. Tennehill és Conklin szerződése is lejár idén, és bár Henry mérete és sebessége egyedi a piacon, de a fentebb említett két játékos újraigazolása nagyobb prioritás.

 

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★☆☆☆☆

Van néhány csapatépítési alapszabály, ami minden csapatra igaz a mai modern fociban, ezek közül az egyik, hogy nem szabad túlfizetni a futókat. Személy szerint én nem vagyok annyira hanyatesve Macktól mint a többség –a futó teljesítmények nagyrészt a fal és nem a játékos csinálja -de óriási luxus lenne sok millió dollárt elkölteni Henryre.

 

21           Anthony Castonzo (OT, Colts)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

Megértem, hogy mérlegelnie kell a jövőjét, de nem hiszem, hogy úgy döntene 31 évesen, hogy visszavonul. Ha pedig a folytatás mellett dönt, nem fogjuk megadni neki a lehetőséget, hogy szétnézzem a piacon.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★★

A jelenlegi, bitang jó támadófalunk sarokköve.

 

22           Matthew Judon (OLB, Ravens)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★☆☆☆

Bár Judon nem egy Za’Darius Smith szintű játékos mégis áll idén annyival jobban a Ravens, hogy megpróbálhassa megtartani. A piaci pletykák a franchise taget tartják a legvalószínűbb opciónak, aminek a Ravens oldaláról sok értelme is lenne.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★☆☆☆

Egy 3-4-es szélső LB-ről beszélünk, így mi védelmünkben már eleve nehezebben illeszthető be. Amiatt mégis ennyire csekély esélyt látok arra, hogy náluk kezdje a következő évet az a már fentebb taglalt jelenség, hogy a piacon mindig lesz valaki aki túlfizeti az elérhető passzsiettetőket.

 

23           Bud Dupree (OLB, Steelers)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Kifejezetten kevés elkölthető pénze van jelenleg a Steelersnek és bár fontosabb szabadügynek Dupreet leszámítva talán nincs is, de szerintem az acélgyáriak nem fogják marasztalni még az idei év ellenére sem.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★☆☆☆☆

Ugyanazt tudom vele kapcsolatban ismételni amit fentebb írtam Judon posztja kapcsán. Az előzőben leírtakkal szemben egy csillag viszont annak szól, hogy ő ez az év előtt kifejezetten rossz szezonokat hozott le. Za’Darius Smithen kívül senkit felidézni akinél a semmiből jött jó szerződés előtti teljesítménye később kitarott volna az új kontraktusra is, így nem tudnék örülni az a ő bejelentésének.

 

24           Anthony Harris (S, Vikings)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★☆☆

Simmons mellett ő a másik elit szinten teljesítő safety a listán. A Vikings viszont nagyon rosszul áll a fizetési sapkával (jelenlegi állapot szerint több mint 11 millióval költötték túl azt a plafont ami alá az új ligaév indulásával be kell férniük), így akár ki is kerülhetne a piacra. Vezéráldozatok meghozásával megtartható és bár sok minnesotai ikonnak kellene a piacra kerülnie ehhez, szerintem mégis ez lesz a forgatókönyv.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Nem szaporitanám a szót az ő esetében, inkább linkelek egy videót, hogy mennyire jó szezonja volt 2019-ben.


25           Jack Conklin (OT, Titans)

 

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★☆☆☆

Itt igazából még a két csillagot is soknak érzem, és csak a fizetési sapka és Henry miatt látok némi esélyt a távozásra. Idén megmutatta, hogy a sérülése teljesen már a múlté, és képes a korábbi magas szinten teljesíteni.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★☆☆

Lehetne javítani a jobb oldali tackle poszton vele, de ha megnyitjuk a pénzcsapat nem itt kéne kezdeni. Értelme igazából akkor lenne a leigazolásnak, ha Castonzo visszavonul, de reméljük ez a forgatókönyv nem fog megtörténni.

 

Bár a listánk végére értünk, de van még pár játékos aki épp csak lemaradt a listáról. Náluk már csak a két pontszámot tüntettem fel és nem írtam kísérő szövegt.

 

Arik Armstead (DE, 49ers)

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★☆☆

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★★

 

Austin Hooper, (TE, Falcons)

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

 

Devin McCourty (S, Patriots)

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★☆☆☆

 

Melvin Gordon (RB, Chargers)

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★☆☆☆☆

 

D.J. Reader (NT, Texans)

Mennyi az esély, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

 

Az értékelés az alábbi lista alapján készült:

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001096883/article/top-25-nfl-free-agents-of-2020-no-shortage-of-intriguing-qbs

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük