IndyColts

A TOP 25 szabadügynök értélése a Colts szemszögéből 1. rész

https://www.lineups.com/articles/nfl-free-agents-tracker/

A Super Bowl után a szurkolók két dologgal próbálják átböjtölni a foci nélküli, nehéz hónapokat. Ez a kettő pedig a szabadügynök piac és a draft. Mivel időrendben az előbbire kerül hamarabb sor, így vegyük végig kik a legjobb játékosok, akiknek 2019 végével lejárt a szerződésük.

Az elérhető játékosok rangsorolásához a cikk végén található nfl.com-os bejegyzést vettem alapul. Minden esetben két dolgot mérlegeltem: 1, mennyi az esélye, hogy az adott játékos márciusban tényleg kikerül a piacra; 2, mennyire passzolna jól a Coltsba. Ez utóbbinál figyelembe vettem a hiányposztokat, a szervezeti kultúrát és Ballard eddigi filozófiáját is. A fizetési sapkában lévő hely igazából nem volt szempont, a ligában a második legnagyobb helyünk van a sapka alatt. A várhatóan 200 milliós plafon 43,5%-a, 87 millió dollár(via overthecap.com) lesz az elméletileg elkölthető maximum, de ne lepődjünk meg ha ennek a nagy része idén is a pénztárban marad.

1             Dak Prescott (QB, Cowboys)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ☆☆☆☆☆

Nem engedsz el a csapatodtól franchise QB-t, csak ha a sérülékenységével, vagy a korával kapcsolatban vannak fenntartásaid.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★★

Remek fit lenne, de a fentebb írtak miatt nincs értelme álmodozni róla.

2             Chris Jones (DE, Chiefs)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

Bár a Chiefs annyira nem áll jól a fizetési sapkával és Mahomes is szerződés előtt áll, de Watkins elküldésével máris 30 millió fog a rendelkezésükre állni így szerintem meg fogják oldani az ő visszaigazolását is.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★★

Egy szörnyeteg a védőfal belső oldalán, akihez csak Donaldot és Coxot lehet mérni.

3             Amari Cooper (WR, Cowboys)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

Bár papíron Dallasban az ötödik legnagyobb elkölthető pénz van a sapkában, de Prescott és Cooper mellett Byron Jones is a kasszához szeretne járulni. Nehezen fognak mindhárman beférni a sapka alá, de ettől függetlenül sem hiszem Coopert ki fogják engedni a piacra.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Prémium poszton a lehető legjobb elérhető játékos, aki emiatt valószínűleg nagy pénzt fog kapni. Emiatt és a Raidersben eltöltött feledhetőbb évei miatt nem öt csillag az értékelése, de képességeivel felüdülés lenne a Hilton nélkül közepesnek sem nevezhető elkapósorunkba.

4             Jadeveon Clowney (DE, Seahawks)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

A Seahawks egyetlen prémium játékosa a védőfalban, akiért az előző szezonban cseréltek. Ilyen játékosról nem mondasz le.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★☆☆

Clowney fizetési igényeit ismerve a Texans kevés, ha nem az egyetlen, jó FA döntése volt, hogy őt elcserélték. Előrelépés lenne a mostani állományhoz képest, de neki csak a fizetése lesz várhatóan TOP5 szintű, a mutatott játéka kevésbé.

5             Shaq Barrett (OLB, Buccaneers)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★☆☆☆☆

Arról a csapatról beszélünk, akiknél a még most is hatalmon lévő GM a második körben rúgót választott… Ha ilyen pocsékul draftolsz nem teheted meg, hogy a szabadügynök piacon talált gyöngyszemeket szélnek ereszd. Ráadásul még pénzük is lesz rá.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Kár álmodozni róla Bruce Arians is megmondta, hogy nem fog sehová sem menni így ennek a kérdésnek nincs relevanciája. Az idei teljesítménye után egyelőre csak megtippelni lehet, hogy ez egyszeri fellángolás volt, vagy konzekvensen fogja tudni hozni a 2019-ben mutatott szintet.

6             Ryan Tannehill (QB, Titans)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ☆☆☆☆☆

Csak magamat tudom ismételni: nem engedsz el a csapatodtól franchise QB-t, csak ha a sérülékenységével vagy a korával kapcsolatban vannak fenntartásaid. Bár a Titansnél is sok helyre lehetne elkölteni a pénzt, de a megbeszéléseket itt Tannehill-el kell elkezdeni. Minden más attól függ, hogy mennyi pénz marad miután aláírt.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Az egyetlen kérdőjel vele kapcsolatban, hogy mennyire csak egy kifutott szezon volt tőle az idei, ha piacra kerülne meg lehetne próbálni leigazolni, de kevés rá az esély.

Én itt húznék egy képzeletbeli vonalat, mert az innentől felsorolt legtöbb játékosnál már reális esély lehet a váltásra.

7             Yannick Ngakoue (DE, Jaguars)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★★★☆☆

Csoportriválisunk cefet rosszul áll a sapkával, konkrétan már most több pénzt költöttek, mint a várható maximum. Ha kiröhögtük magunkat a Folesnek adott tavalyi szerződésükön – Big Dick Nick kirúgása önmagában 33 milliós halott pénzt generálna, akkor már inkább érdemes 22 millióért a padon tartani – akkor az egyetlen reális opció Ngakoue elengedése vagy Campbell elcserélése/elküldése. Valószínűleg az utóbbi fog megtörténni – és ezzel még mindig nem lesznek kint a vízből – de ahogy a fenti példa is mutatja a Jacksonville irodában bármi elképzelhető.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★☆☆

A 2016-os harmadik körös eddig gombokért játszott, így nagyon dörzsöli már a tenyerét az új szerződése miatt. Figyelmeztető jel vele kapcsolatban, hogy az elmúlt évek legrosszabb teljesítménye jött tőle idén. Ami miatt csak három csillagot adtam neki az az, hogy nagy fizetésre számíthat és ez Ballardnál negatívum lehet majd az értékeléskor. Személy szerint én örülnék az érékezésének, sokkal szívesebben nézném a játékát évi tizenhat meccsen a mi oldalunkon, mint  kettőn az ellenfélnél.

8             Drew Brees (QB, Saints)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ☆☆☆☆☆

Már jó előre kijelentette, hogy a két opció a Saints vagy a visszavonulás így lépjünk is tovább, nincs itt semmi látnivaló.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★☆☆

A kora egy elég nagy rizikófaktor és sajnos nem egy irányítónyira vagyunk jelenleg egy jövő évi, bajnoki címért való versenyfutástól.

9             Tom Brady (QB Patriots)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Ez a hét az NFL-ben két dologról szólt, a Super Bowlról és Brady lenti fényképéről. Én mégsem a twitter bejegyzésre, hanem a ráutaló jelekre (eladott ház Bostonban), illetve arra alapozom a véleményem, hogy Patriotsnál inkább egy évvel hamarabb küldenek el egy játékost, minthogy náluk kezdjen el egy hosszútávú szerződés közben visszaesni a teljesítménye.

Update: A cikk megírása után megjelent sajtóhírek szerint 30 milliós szerződést terveznek Brady elé rakni.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★☆☆☆☆

Nem akarok ennek a lehetőségnek ettől nagyobb esélyt adni, még Reggie Wayne is azt nyilatkozta róla, hogy egy fura opció lenne. Egy következetesen a jövő csapatát építő, hosszútávra gondolkozó vezetéstől furcsa lenne egy ilyen döntést látni, még ha anyagilag lenne is értelme és az öltözői kultúrába is passzolna Brady. Akkor már inkább menjen a Raiders-hez és hozzuk el onnan Carr-t 🙂

10           Justin Simmons (S, Broncos)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★★☆☆☆

Bár a safety poszt évek óta egyre jobban elértéktelenedik egy ilyen év után, mint amit Simmons 2019-ben futott értethetetlen lenne, ha nem tartanák meg akár egy top ötös fizetés árán is a klasszis safety-t.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Nem ez a poszt a legégetőbb lyuk a védelemben, de Hookerhez képest is akkora fejlődés lenne Simmons leigazolása, hogy nem lehet nem eljátszani a gondolattal, hogy nálunk kössön ki. A még mindig csak 26 éves játékos egy nagyon nagy pluszt jelentene az idén gyengélkedő secondarynkbe, de várhatóan Hookerrel fogunk hosszabbítani és nem a piacról fogunk ide játékost hozni.

11           A.J. Green (WR, Bengals)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Egy újjáépítés elején járó csapatnál nem fogod a pénzed nagy részét egy sérülékeny elkapóra költeni bármekkora klasszis is. Ez és a tény, hogy Boyd és Ross még jövőre is a keretben lesz, azt mondatja velem, hogy Burrow már nem fog neki labdákat dobálni.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★☆☆

Nagyon nehéz Green-t hová tenni miután a teljes idei szezont kihagyta sérülés miatt. Bár nálunk nagyon vékony az elkapó poszt mélysége, de két ok miatt mégsem tudok három csillagnál többet adni rá. Egyrészt jövőre már 31 éves lesz, másrészt viszont idén sincs igazán érdemi felhozatal az elkapó poszton így várhatóan nagy licit lesz érte a csapatok között.

12           Byron Jones (CB, Cowboys)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★★★☆☆

Nagyon Jerry Jonesra vallana, ha farnehéz szerződést kötne mindhárom kelendő szabadügynökével mondván, hogy majd foglalkozunk a problémával két év múlva. Szerintem a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Cooper és Prescott szerződése mellett Jones egy franchise taget fog kapni és vagy ez után engedik el, vagy megpróbálják a tag alatt elcserélni.

Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★★★★☆

Én azon a véleményen vagyok, hogy jó cornerbackből sosem elég. Ha Rock Ya-Sin a szezon második felében mutatott ütemben fejlődik, a másik oldalon akkor is elférne Jones. Ráadásul Eberflus személyében lenne is ismerős a Colts öltözőben.

13           Joe Thuney (OG, Patriots)

Mennyi az esélye annak, hogy elmegy a csapattól: ★★★★☆

Nagyon csehül áll a Pats a sapkával, több fontos lejáró szerződésű játékosuk is lesz, pénzük viszont alig. Emiatt kifejezetten érdekes lesz, hogy megtartják vagy elengedik az amúgy nagyon megbízhatóan játszó guardot Bostonból.

 Mennyire passzolna jól a Coltsba: ★☆☆☆☆

Csak egyetlen esetben nem jelent óriási fejlődést egy második csapatos All-Pro bal guard a csapatodnak. Ha történetesen nálad játszik az első csapatos poszttársa 🙂

Az értékelés az alábbi lista alapján készült: http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001096883/article/top-25-nfl-free-agents-of-2020-no-shortage-of-intriguing-qbs

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük