IndyColts

Draftol a Colts irányítót 2020-ban?

Csütörtökön indul a 2020-as draft, ahol a Colts-nak egészen a 34. pick-ig kell várnia, azaz a második körben választhat először. Még márciusban passzolta el a csapat az első körös cetlijét a San Francisconak, DeForest Bucknerért cserébe. Már akkor gyanítható volt, hogy bizony idén a sok minőségi irányító közül, a szabadügynök piacról szemezget az Indy vagy Jacoby Brissettel vágunk neki a következő szezonnak. Végül Philip Rivers-re esett a választás. Rivers-t bölcsen egy évre igazoltuk, decemberben lesz 39 éves, de ez azt is jelenti, hogy 2021-re nincs szerződéssel rendelkező irányítója a Colts-nak, ezért is égető kérdés az idei draft QB szempontból.

Azonban pénteken Chris Ballard general manager rövidre zárta ezt a “vitát”: “Nem erőltetjük, hogy irányítót draftoljunk.”

-Nem erőltethetjük. Nem lehet erőltetni ezt a pozíciót, a drafton végképp nem! – mondta Ballard az éves draft előtti sajtótájékoztatóján. – Úgy gondolom a történelem ezt többször meg is mutatta. A megfelelő emberünk, a megfelelő állapotban már rendelkezésünkre áll – utalt Riversre.

-Nem tudom mi fog történni, hogy idén, jövőre vagy két év múlva találunk egy megfelelő opciót erre a posztra. – folytatta Ballard – Nem akarunk rosszul választani. Meg akarunk bizonyosodni róla, hogy akit majd elhozunk, az tényleg az lesz, aki méltó vezetni a franchise-t hosszú ideig.

Jelenleg három irányító van a keretben, Philip Rivers, Jacoby Brissett és Chad Kelly, mindhármuknak a következő szezon végén lejár a szerződésük. A GM jelezte, hogy valószínűleg hármójuk közül legalább egyikőjükkel hosszabbítani fognak.

Rivers március 21-én írt alá a Colts-hoz egy évre, aki várhatóan a kezdő irányítója lesz 2020-ban a csapatnak. Ballard bízik benne, hogy a nyolcszoros Pro Bowler nem csak egy évig marad Indianapoliban. “Szeretnénk, ha akár két évig is velünk lenne, meglátjuk, hogyan alakul a következő szezon.” – mondta a GM a sajtótájékoztatón.

Philip Rivers

Rivers képes lenne ezzel azonosulni: “Nincs igazán kidolgozott tervem, remélem kapok egy vagy akár két éves szerződést is” – nyilatkozta az irányító még március 21-én, hogy milyen forgatókönyvvel vág neki a szabadügynök piacnak. “Igazából teljesen mindegy, amíg én is és a stáb is mindent megteszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a helyzetből. De ahogy már mondtam, bármi előfordulhat. Ismerjük a ligát, tudjuk, hogy pillanatok alatt változnak a dolgok. De a legfontosabb, hogy az előttünk álló szezonra koncentráljunk, hogy tudom a csapatomat segíteni és mit is kell tennem az offseason-ben és egész szezonban.

Ami Brissettet illeti, 2019-es idény előtt kapott új két éves szerződést. Mint tudjuk Andrew Luck-ot kellett pótolnia, aki előszezon alatt jelentette be, hogy visszavonul. Jacoby 2019-ben 15 mérkőzésen lépett pályára, kezdőként 61%-os passzpontossággal osztott ki 2942 yardot és 18 touchdownt és hatszor adta el a labdát. Rivers érkeztével valószínűleg Brissett csak második számú irányító lesz 2020-ban, de ennek ellenére Ballard nem zárta ki, hogy marad ’21-re is.

-Nem szeretném elcserélni Jacoby Brissettet. – jegyezte meg a GM – Ő továbbra is egy jó játékos. Ez egy egyedi lehetőség nekünk vele és Philippel. Igazoltunk egy lehetséges Hall of Famer irányítót, aki ráadásul már dolgozott együtt a Frank Reich vezetőedzővel és Nick Sirianni támadó koordinátorral. Szóval szerencsénk van, hogy két ilyen srác játszik egyszerre a csapatunkban.

Jacoby Brissett

Chad Kelly tavaly májusban érkezett a szabadügynök piacról a Colts-hoz. A 27 éves irányítót 2017-ben a hetedik körben választotta ki az Ole Miss egyetemről a Denver Broncos. Első évében gyorsan IR-re került, majd 2018-ban egy mérkőzésen léphetett pályára, mielőtt a Broncos kivágta volna tavaly. Kelly a 2019-es előszezonban mind a négy találkozón pályára lépett, és 74%-al passzolt 583 yardot két TD-ért és 2 interception-ért. A mobilis irányító viszont 100 yardot is összefutott és szerzett két hatpontost. Szeptember közepén kapott szerződést a gyakorló csapatba, majd novemberben 9-én került fel a rosterbe. Az aktív keretbe egyszer került be, Brissett sérülése miatt, azonban a Dolphins ellen nem lépett pályára.

Csütörtökön tehát kezdődik a draft, és jelenállás szerint amiatt nem kell aggódnunk, hogy mikor is választanak Ballardék irányítót. Ugyan figyelik és keresik a csapat jövőbeni franchise irányítóját, de várhatóan nem az idén találják meg. “Ha meglátjuk a megfelelő srácot a drafton, persze, természetesen ledraftoljuk, de ha nem, akkor megyünk tovább és megvárjuk az ideális jelöltet.”- zárta le Ballard.

Forrás: colts.com

Jankó Gergely

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük