IndyColts

Mock draft 2.0

Telnek a napok már csak kettőt kell aludni és helyi idő szerint csütörtök este 8-kor (nálunk kb 02:00-kor) kezdődik a buli. Tovább gondolva az előző mock draftot mi is elkészítettük a szerkesztőségi választásainkat, ugyan azon metódus alapján mint az előzőben, tehát 2 verzió készült, egy amikor maradtak az eredeti választások, és egy amikor felcseréltünk az első körbe.
Igyekeztünk utána járni minden játékosnak pro és kontra érveket hozni a választások és a játékosok mellé szintúgy. Lássuk!

 

Ha minden marad eredetiben:

2/34 Denzel Mims WR Baylor

Nem kérdés hogy WR needje van a csapatnak Hilton mellé kellene egy robosztus elkapó aki slotban is képes játszani és hozzá tud tenni a játékokhoz YAC után.
Itt került a képbe Mims.

Pro:

193 cm és 93 kg-os elkapónál meg kell említeni hogy 3. legjobb teljesítményt mutatta a 40 yardos felmérésen valamint jól mutatja mobilitását és mozgékonyságát hogy messze a legjobb teljesítményt mutatta a combineon 3 cone drillben 6.66 mp-vel a legjobb lett.

Indyben egy nagy mottó a „run the damn ball” és Mims ehhez is nagy segítség lehet.

Con:

Sok a drop. Képes elképesztő elkapásokra de nem megbízható célpont, az előző szezonban 139 labdából 18 dropja volt.
Kevés a yardot hoz elkapás után agresszívabbnak kellene lennie kihasználva testi adottságait.

Itt láthatjátok a futásblokkolását a 40 yardos vonalnál:

2/44 Cole Kmet TE Notre Dame

Doyle és Alie-Cox mellé én hoznék még egy TE-t Doyle sérülékenysége miatt, valamint véleményem szerint Alie-Cox nem biztos hogy képes a második számú TE-t játszani Ebron távozása után.
Kmetet a draft egyik legnagyobb sleeperjének tartják.

Pro:

Helyi srác, Indianaban járt egyetemre és hatalmas méretei ellenére (196 cm 113 kg – 2. legnagyobb és 1. legnehezebb a TE-k közt)

  • legjobb volt a 40 yardot mérésen (4.70)
  • legjobb a helyból távolugrás mérésén (312.42 cm)
  • legjobb súlypontemelkedés (93 cm)

Con:

Futásblokkolás nem tartozik a legjobb tulajdonságai közé, illetve emberfogás ellen nem igazán szeret játszani nehezen szakad el.

Volt két komolyabb sérülése egy boka sérülés tavaly amiért ki is kellett hagyni több meccset is valamit volt egy kulcscsonttörése is.

 

3/75 Terrel Lewis EDGE Alabama

Azt mondják Saban kezei alól érdemes védőt választani és rá is férne a csapatra a passz siettetés és a védelem mélyítése.

Pro:

Egy hatalmas ember 198 cm és 117 kg a korábbi 5 csillagos tehetség elképesztően robbanékony a tavalyi szezonjában 21 solo tackleje volt valamit 6 sacket is bemutatott.

Con:

Van mit fejleszteni a futás elleni védekezésében, valamit a zóna védekezés sem az erőssége.
Aggodalomra adhat okot a korábbi sérülései 2017-ben volt egy könyöktörése valamint 2018-ban elszakadt az ACL-je.

A videón 24-es számmal láthatjátok:

4/122 Jon Runyan OL Michigan

Castonzo se lesz már fiatalabb illetve Nelson és Glowinski mögé se egy ártana backup játékos.

Runyan képes OT-t és OG-t is játszani.

Pro:

Mobilitás. Igaz hogy a 40 yardon 5.08-as idejével csak 6. legjobb lett a 198 cm-s 140 kg-s játékos viszont a 3 Cone drillen 3. legjobb időt hozta.

Con:

Kicsi a karja. Nehezen tudja megfogni a passzsiettető játékosakat könnyen fordulnak le róla, ami sok sacket vagy holdig szabálytalanságot hordoz magában.

 

5/160 Alex Highsmith EDGE Charlotte

Ismét a védelem és a passzsiettetés erősítése a cél az 5. körös választással.

Pro:

Megemlítik a sebességét amivel képes berobbani a lyukakba.

Con:

Nagyon sok volt a be nem fejezett vagy misstackleje nem társítanak hozzá magas úgynevezett football IQ-t amivel nem a legjobb a futás elleni védekezés ellen.

 

6/193  Justin Strand MLB Wake Forest

Pro:

Egy keményen ütköző játékosról beszélhetünk igazi 3th down LB.

Con:

2019-ben elszakadt a bicepsze így nem volt teljesen a combineon való részvétele.

 

6/197 Zach Shackelford C Texas

Kell Kelly mögé is egy lehetséges backup.

Pro:

Futás során sokat nyerhetünk a mobilitásával.

Con:

Kiforratlan játékos.

Ha valami csoda folytán fel tradeelünk az első körbe:

 

Vikings adja 1/22 – Colts adja 2/34 és 3/75

 

1/22 Jorden Love QB Utah State

Megtörténik a csere felmozgunk az első körbe és elhozzuk az irányítót akivel már a fél amerikai média összeboronálta a csapatot. Love 193 cm és 102 kiló méretei alapján tökéletes QB pick de várjuk ki a végét.

Pro:

2018-as szezon. Akkori edzője alatt szárnyalt Love 32 TD mellett csupán 6 INT volt.
Végig egész egyetemi évei alatt nyomás alatt játszott rengeteg játékot mentett meg mozgékonyságával.

Con:

2019-es szezon. Teljes visszaesés volt látható az irányítótól 20 TD mellett 17 INT-je volt. Hozzá kell tenni hogy edzőváltás történt a csapatnál, de ezzel nem magyarázható a tavaly évi rengeteg rossz döntése. Saját bevallása szerint is sok kockázatot vállalt játékával, és a legtöbb turnoverrel zárt holtversenyben az egyetemi irányítók között.

Ha cserélünk akkor azt azért tesszük mert így a Pats és a Saints előtt húznánk és nem engednénk, hogy ők kihúzzák, lássuk meg mire képes nálunk.
Én személy szerint nem látom benne, hogy ő lenne a franchise következő arca, bár Russell Wilsont is 3/75-re húzták és rá is hasonló dolgokat mondtak.

2/44 Brandon Aiyuk WR Arizona State

Továbbra is óriási need a WR a csapatnál továbbra is tartom, hogy ezzel a pickkel elkapót fogunk hozni a választás pedig nem más mint Aiyuk.

Pro:

Sokan az első körre is várták az elkapót de mi mégis szerencsével a második körbe csúszik hiszen az idei év WR heavy.
A 185 cm-s 93 kg-s elkapó alacsony súlypontja miatt rendkívül jól szakad el emberfogásos védekezés ellen. Tavalyi évben 89 elkapásból 1533 yardot termelt (17,2-es átlag!)
Nagyon jó returner. Kick returnben 22.4 yardot átlagolt.

Con:

Méretei miatt félő hogy eltűnik az NFL CB-k mögött valamint a nagy hiányossága a futások során a blokkolás nem az erőssége.

 

Kiváncsi vagyok legalább egy tipp bejön-e, péntek hajnalban meglátjuk. Ti hogy gondolkodtok, mi a top needje a csapatnak, vagy van olyan játékos akit kinéztetek magatoknak?

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük