IndyColts

Eltelt egy év

2019. augusztus 24. Fekete betűs nap az NFL, de még inkább a Colts szurkolók életében. Napra pontosan egy éve történt, hogy Andrew Luck, csapatunk francishe irányítója bejelentette visszavonulását.

Egy egyszerű, nem sok izgalommal kecsegtető mérkőzésnek indult a Bears indianapolisi vendégszereplése az előszezon harmadik hetén. A preseason ezen szakaszában a kezdők az oldalvonalról figyelik, hogy csapattársaik hogyan küzdenek meg a maradék roster helyekért. A pálya szélén volt Andrew Luck is, aki az edzőtábor nagy részét kihagyta egy titokzatos vádli sérülés miatt. A csapat stábja és szurkolói is bíztak abban, hogy a sztárirányító időben felépül, és az első héten már ő áll a center mögött. A remény azonban hamar szertefoszlott. A mérkőzés második félidejében Adam Schefter, az NFL egyik legmegbízhatóbb insidere robbantotta a bombát, miszerint Luck közölte a csapat vezetésével, hogy visszavonul, és a vasárnapra (a meccset követő nap) tervezett sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelenti.

A hír igaznak bizonyult, Luck a szurkolók „boozása” közepette hagyta el a pályát. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Andrew elmondta, hogy élete legnehezebb döntését hozta meg, de ezt tartja a helyes döntésnek. A sorozatos sérülések elvették a futball iránt érzett szeretetét, egy ördögi körbe került, amiből az egyetlen kiút a visszavonulás volt. Luck 23671 passzolt yarddal, 171 touchdown passzal, 4 Pro Bowl szerepléssel és a 2018-as év visszatérője díjjal a háta mögött intett búcsút a focipályának. Eltelt egy év, az űr továbbra is hatalmas.

DE!!! Ez a cikk nem azért született meg, hogy felszakítsuk a régi sebeket. Luck csupán hét évet töltött az NFL-ben, mégis rengeteg nagyszerű pillanatot szerzett nekünk, Colts szurkolóknak. A lentiekben Luck karrierjének ikonikus pillanatai között válogattunk. Köszönjünk, Andrew!

Luck első passzkísérlete az NFL-ben.

Walk-off TD a Lions ellen.

A playoff történetének második legnagyobb fordítása a Chiefs ellen.

Touchdown passz Moncriefnek a Bengals elleni playoff meccsen.

A nagy előd, Peyton Manning legyőzése a rájátszásban.

A 2018-as szezon, 1-5-ről a playoffba.

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük