IndyColts

A 2020-as offseason fontos dátumai

Négy csapat maradt talpon az NFL rájátszásában, a hétvégén jönnek a főcsoport elődöntők, de sajnos mi már csak tévében nézhetjük. De amíg nyugodtak élvezzük a játékot a maradék szűk egy hónapban, szaladjunk végig az előttünk álló holtszezon fontos pillanatain.

Chris Ballard a csapat 7-9-es alapszakasz eredményéről velősen csak annyit mondott “a stain that does not easily wash away”, ami annyit jelent, hogy “a piszkot nem könnyű lemosni”. Tény a szezon előtt sokkal jobb eredményben bíztunk, és sok drukker szerint elég kilátástalan a helyzet is rövidtávon. Nincs franchise QB-nk, a secondary-t nem ártana komolyabban felfrissíteni, és az elkapó sor is hagy némi kívánni valót maga után.

Viszont nincs okunk csüggedni, az NFL körforgása nem áll meg, tudjuk, hogy az offseason-ben minden csapatnak megvan az esélye, hogy előrébb lépjen, ha jól játssza meg a meglévő kártyáit.
“Bármi is történt a szezonban, felesleges vele foglalkozni, előre kell nézni. Rengeteg balszerencse ért minket idén, de folytatni kell az utunkat és befoltozni a lyukakat.”– nyilatkozta a GM még január másodikán a Colts évzáró sajtótájékoztatóján. “Erősödnünk kell, fejlődnünk kell! Mindenben jobbnak kell lennünk és folytatni kell a tervünket. Ez a munkánk, ezért vagyunk itt!”– folytatta Ballard.

Self-evaluation mode: Az Indy január óta egy úgynevezett önfejlesztő időszakban van. Ballard és Frank Reich együtt nézik át a 2019-es alapszakasz eredményeit és állapítják meg, mi volt az ami működött és mi az ami nem. Az elemzések után kell leszűrniük az eredményekből, hogy min kell változtatni a játékoskereten, a sémán, az edzői stábon, tehát mindenen, ami segíthet azon, hogy jövőre ott lehessünk a playoff-ban.
“Ez egy hosszabb elemzés – kezdte Reich – Mindenki felelősségre vonható és ezzel együtt mindenki fejlődő képes. Tudjuk, hogy egy elit ligában vagyunk, ezzel meg kell barátkozunk. Mind a játékosoknak, mind az edzőknek.” Amint vége ennek a szakasznak, mindenki elkezdheti a maga megérdemelt pihenőjét. “Egy hosszú kemény munka után el kell mennünk nekünk is pihenni, hogy feltöltődhessünk”- fejezte be a vezetőedző.

Senior Bowl (Január 19-január 25): Szűk egy hét múlva kezdődik az úgynevezett Senior Bowl, ahol a végzős egyetemi játékosok és a draft legjobb prospect-ei mutathatják meg mit tudnak egy mérkőzésen. Azért is egyedi ez az esemény, mert nem csak a legjobb egyetemek, főiskolák játékosai tudnak eljutni ide, hanem a kisebb iskolákból is bekerülhetnek ide reménységek. A meghívásos eseményére északi és déli csapatokra bontva mennek keresztül a jelöltek több gyakorlaton, edzésen, majd vesznek részt természetesen magán a Senior Bowl-on. Több fiatal már NFL játékos is részt vesz a rendezvényen a Colts-ból is itt lesznek jó néhányan: Darius Leonard, Kemoko Turay, Rock Ya-Sin, Khari Willis, Bobby Okereke.

NFL Scouting Combine (Február 24-március 2): A combine-t talán nem kell senkinek bemutatni, főleg nem a városnak, ugyanis minden évben Indianapolis-ban zajlik. Ezt az eseményt tartják az NFL berkein belül a legmeghatározóbb erőfelmérőnek, aki itt remekül teljest, az simán feljebb tud kerülni a rangsorban, de aki elszúrja az természetesen vissza is eshet azon. A fiataloknak nem csak a pályán kell megmutatniuk magukat és teljesítményüket, hanem több interjút is készítenek velük, és orvosi vizsgálatokon is át kell esniük.

Darius Leonard Forrás: Indycolts

FA piac nyitása (Március 16-18): Hivatalosan az új év március 18-án, helyi idő szerint, délután 4 órakor kezdődik, de a csapatok már 16-án is elkezdhetnek tárgyalni azokkal a játékosokkal, akiknek az “évnyitóig” lejár a szerződésük. A Colts szabad ügynökeiről egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk.

NFL annual meetings (Március 29 – Április 1): Az NFL csapatok tulajdonosai, a GM-ek, a vezető edzők, és a ligát vezető méltóságok március végén összeülnek és átbeszélik az elmúlt szezon kényesebb szituációit. Itt van arra lehetőségük, hogy megvitassák a szabályváltoztatási lehetőségeket, hogy egyéb előremutató változtatásokat hozzanak, hogy szavazzanak és hogy különféle pályát érintő és pályán kívüli kezdeményezéseket hozzanak.

Az offseason workout program kezdete (Április 20): Ekkor kezdhetik meg a vezetőedzők a munkát a játékosokkal. Az újonc játékosok minitábora ezután következik, ami általában 2-3 hétig szokott tartani. Június közepén kezdődik a hivatalos edzőtábor, amivel véget ér a holtszezon.

2020 NFL Draft (Április 23-25): Az idei játékosbörze Las Vegasban lesz. Az első körös játékosokat 23-án viszik el a csapatok, a második és harmadik körben 24-én választanak. A 4-7. köröket április 25-én rendezik meg. Mi a 13. helyen választhatunk majd a drafton, és 8 cetlink van feltölteni a keretet.

De amíg kivárjuk ez imént felsorolt eseményeket, addig tegyük még le magunkat a fotelekbe legalább háromszor, de aki Pro Bowl fanatikus, az négyszer és drukkoljunk a Tennessee Titans-nek, hogy jövőre elmondhassuk, hogy a címvédőt kétszer is elkalapáltuk!

Forrás: colts.com
Szerző: Jankó Gergely-Dessew

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük